Plastics at Tielt

Duo-leren met Plastics@Tielt, een geslaagde combinatie!

Hoe bereid je jongeren voor op een job in de kunststoffen? Hoe dicht je de kloof tussen arbeidsmarkt en onderwijs? Het duaal leren is alvast een stap in de goede richting. 

Dankzij Plastics@Tielt kunnen de leerlingen van de studierichting Mechanische vormgevingstechnieken van VTI Tielt hun opleiding volgen in een duaal leertraject. Bij DUOleren ligt de klemtoon op leren in een bedrijf, waarbij de leerlingen de aangeleerde theorie meteen kunnen toepassen in de hoogtechnologische, waarheidsgetrouwe werkomgeving van een kunststofverwerkend bedrijf. Als ze slagen, behalen de jongeren een diploma van technisch secundair onderwijs. Het tweede schooljaar duaal leren is achter de rug en de cluster heeft unaniem besloten om dit succesvol project verder te zetten.

Op dinsdag 28 mei 2019 om 19.00 uur organiseren wij een informatiemoment voor leerlingen en hun ouders (Mitsubishi Chemical Advanced Materials (Quadrant) Galgenveldstraat 10, Tielt. Bevestig vooraf je komst met een mail naar info@plasticsattielt.be

Zeepkistenrace

Op 7 mei 2017 vond opnieuw zeepkistenrace plaats. Leerlingen van het 6de jaar basisonderwijs rijden niet enkel de race zelf, ze monteren ook hun zeepkist onder begeleiding van leerlingen van het VTI Tielt. Deze zeepkisten zijn samengesteld uit producten die gemaakt zijn in de kunststofverwerkende bedrijven in de regio Tielt. De deelnemende leerlingen mogen de zeepkisten zelf pimpen. Tijdens de race leggen de jongeren een parcours af met de nodige hindernissen en opdrachten.

TechnoTielt 8,9 en 10 februari 2018.

De derde editie van TechnoTielt zit er op! Op 8, 9 en 10 februari 2018 organiseerden wij de 3de editie van TechnoTielt. De Europahal van Tielt was opnieuw the place to be voor jongeren, werkzoekenden, werknemers en het ruime publiek! De bedrijven, kennisinstellingen en (hoge)scholen zette de kunststofsector en nieuwe materialen in de kijker. Jongeren konden via doe-activiteiten kennis maken met deze boeiende en technologische sector, die steeds in evolutie is.

Techniekacademie

Omdat de bedrijven van Plastics@Tielt het belangrijk vinden dat jongeren in contact kunnen komen met techniek, ondersteunt Plastics@Tielt de techniekacademie in West-Vlaanderen. Via dit project maken meer dan 1000 leerlingen per schooljaar kennis met techniek. Meer informatie: www.techniekacademie.be

Facebook

Volg ons via facebook: https://www.facebook.com/plasticsattielt/