Plastics at Tielt

Plastics@Tielt en VTI Tielt pionieren met duaal leren

De leerlingen van het tweede leerjaar van de derde graad Mechanische vormgevingstechnieken van VTI Tielt volgen vanaf het schooljaar 2016-2017 een duaal traject, een nieuwe onderwijsvorm waarbij ze de leerstof niet enkel op de schoolbanken verwerven maar ook in een aantal bedrijven. Het project - dat ondersteund wordt door de overheid - is een initiatief van Plastics@Tielt en start vanaf 1 september 2016 in samenwerking met 7 kunststofverwerkende bedrijven uit de regio.

Dankzij Plastics@Tielt kunnen de leerlingen van de studierichting Mechanische vormgevingstechnieken van VTI Tielt vanaf volgend schooljaar hun opleiding volgen in een duaal leertraject. Bij duaal leren ligt de klemtoon op leren in een bedrijf, waarbij de leerlingen de aangeleerde theorie meteen kunnen toepassen in de hoogtechnologische, waarheidsgetrouwe werkomgeving van een kunststofverwerkend bedrijf. Als ze slagen, behalen de jongeren een diploma van technisch secundair onderwijs.

Zeepkistenrace

Op 22 mei 2016 vond opnieuw zeepkistenrace plaats. Leerlingen van het 6de jaar basisonderwijs rijden niet enkel de race zelf, ze monteren ook hun zeepkist onder begeleiding van leerlingen van het VTI Tielt. Deze zeepkisten zijn samengesteld uit producten die gemaakt zijn in de kunststofverwerkende bedrijven in de regio Tielt. De deelnemende leerlingen mogen de zeepkisten zelf pimpen. Tijdens de race leggen de jongeren een parcours af met de nodige hindernissen en opdrachten.

TechnoTielt 4,5 en 6 februari 2016.

Op 4, 5 en 6 februari 2016 was de Europahal van Tielt opnieuw the place to be voor jongeren, werkzoekenden, werknemers en het ruime publiek! De bedrijven, kennisinstellingen en (hoge)scholen zette de kunststofsector en nieuwe materialen in de kijker. Jongeren konden via doe-activiteiten kennis maken met deze boeiende en technologische sector, die steeds in evolutie is.Meer informatie: www.technotielt.be

Techniekacademie

Omdat de bedrijven van Plastics@Tielt het belangrijk vinden dat jongeren in contact kunnen komen met techniek, ondersteunt Plastics@Tielt de techniekacademie in West-Vlaanderen. Via dit project maken meer dan 1000 leerlingen per schooljaar kennis met techniek. Meer informatie: www.techniekacademie.be