Plastics at Tielt

Duo-leren met Plastics@Tielt, een geslaagde combinatie!

Hoe bereid je jongeren voor op een job in de kunststoffen? Hoe dicht je de kloof tussen arbeidsmarkt en onderwijs? Het duaal leren is alvast een stap in de goede richting. 

Dankzij Plastics@Tielt kunnen de leerlingen van de studierichting Mechanische vormgevingstechnieken van VTI Tielt hun opleiding volgen in een duaal leertraject. Bij duo-leren ligt de klemtoon op leren in een bedrijf, waarbij de leerlingen de aangeleerde theorie meteen kunnen toepassen in de hoogtechnologische, waarheidsgetrouwe werkomgeving van een kunststofverwerkend bedrijf. Als ze slagen, behalen de jongeren een diploma van technisch secundair onderwijs. Het derde schooljaar duo-leren is achter de rug en de cluster heeft unaniem besloten om dit succesvol project verder te zetten.

 

Zeepkistenrace

Op 7 mei 2017 vond opnieuw zeepkistenrace plaats. Leerlingen van het 6de jaar basisonderwijs rijden niet enkel de race zelf, ze monteren ook hun zeepkist onder begeleiding van leerlingen van het VTI Tielt. Deze zeepkisten zijn samengesteld uit producten die gemaakt zijn in de kunststofverwerkende bedrijven in de regio Tielt. De deelnemende leerlingen mogen de zeepkisten zelf pimpen. Tijdens de race leggen de jongeren een parcours af met de nodige hindernissen en opdrachten.

TechnoBoost Tielt, 20,21 en 22 februari 2020

TechnoBoost Tielt komt er opnieuw aan. Op 20,21 en 22 februari 2020 opent de Europahal van Tielt zijn deuren voor bedrijven, werkzoekenden en leerlingen. Zaterdag is de beurs open voor het ruime publiek.  De bedrijven, kennisinstellingen en (hoge)scholen zetten de kunststofsector en nieuwe materialen in de kijker. de bezoekers kunnen via (interactieve) doe-activiteiten kennis maken met deze boeiende en technologische sector, die steeds in evolutie is.

Techniekacademie

Omdat de bedrijven van Plastics@Tielt het belangrijk vinden dat jongeren in contact kunnen komen met techniek, ondersteunt Plastics@Tielt de techniekacademie in West-Vlaanderen. Via dit project maken meer dan 1000 leerlingen per schooljaar kennis met techniek. Meer informatie: www.techniekacademie.be

Facebook

Volg ons via facebook: https://www.facebook.com/plasticsattielt/